Wonderland

BOKEN OM BJØRN BÅSENS KUNST

Et staselig herskapshus, midt i en gammel by. Det er motivet i Bjørn Båsens maleri. Fasaden minner om fornemt porselen, den skinner og funkler. Huset ser hyggelig ut; vi åpner gjerne døren og går inn. Men noe holder oss tilbake. Veggen begynner å slå sprekker. Den klarer ikke lenger å holde på husets mørke hemmeligheter. Snart vil alt bli synlig.

Båsen spiller på et rikt estetisk og emosjonelt register, fra sanselig skjønnhet til grusomhet og destruksjon. Ofte appellerer til han til betrakterens narrative begjær ved å legge inn henvisninger til bøker, filmer og historiske hendelser. Vi lokkes inn i verkene for å finne de historiene som skjuler seg der.

Boken Wonderland. Om Bjørn Båsens kunst gir en presentasjon av hele kunstnerskapet, fra klassiske malerier og grafikk til hypermoderne installasjoner og tegneserier. Forfatteren, kunsthistorikeren Siri Meyer, setter verkene i sammenheng med mer almene tendenser i samtidskulturen. «Sprudlende og elegant om Norges nye kunststjerne», skrev Edvard Granum Dillner i Subjekt.no da boken kom ut i 2020. «En leseropplevelse», sa Lars Elton i Kunstavisen.no

Wonderland. Om Bjørn Båsens kunst
Forfatter. Siri Meyer
Design: Kristian Tennebø
232 sider innbundet. Rikt illustrert.
Språk: norsk og engelsk
Forlag: Kalliope kunstbøker  www.kalliope.no

Kjøp boken her.